“Харківводоканал” переплачує за техніку, незважаючи на мільярдний борг


Комунальне підприємство «Харківводоканал» 27 липня уклало договір з ТОВ «Спецтехніка+» щодо поставки автомобільного крану КС-55727-С-12 на шасі МАЗ-6312СЗ вартістю 3,88 млн.грн.

Про це з посиланням на систему закупівель «ProZorro», повідомляє «Харківський антикорупційний центр».

Очікувана вартість закупівлі, яку виставив КП «Харківводоканал» – 3,9 млн.грн. Первинна пропозиція ТОВ «Спецтехніка+» була на 11 тис.грн. дорожче, ніж остаточна. Аукціон допоміг зекономити 0,5%.

ПАТ «Київобленерго» придбав в січні 2017 року абсолютной такий же автомобільний кран КС-55727-С-12 на шасі МАЗ-6312СЗ за 3,06 млн.грн.

Очікувана вартість, яку виставило ПАТ «Київобленерго» – 3,06 млн.грн., що на 0,84 млн.грн. менше, ніж очікувана вартість харківського водоканалу. Саме це зумовило потім і переплату водоканалом за автомібільний кран 824 тис.грн. у порівнянні з ПАТ «Київобленерго».

На КП «Харківводоканал» відмовилися пояснити чому була завищена очікувана вартість закупівлі, що в свою чергу і призвело до переплати.

Як встановили Гроші.Kh, ТОВ «Спецтехніка+» заснував Станіслав Стецов. Фірма представляє крупний дилерський центр у Харкові.

Також нагадаємо, що “Харківводоканал” є лідером серед харківських КП по боргам. Станом на липень 2017 го борг КП “Харківводоканал” лише за електроенергію вже перевищив 920 мільйонів гривень.

 

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017