У Харкові “DaVinci Lounge bar” оштрафували на 100 тисяч за неліцензійну музику


Суд задовольнив позов Громадської спілки «Українська ліга авторських та суміжних прав» до Фізичної особи-підприємця Мельникова Сергія Анатолійовича щодо використання музичних творів без авторських прав.

Тепер підприємець має заплатити 100 тис. грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 26 жовтня.

За даними суду, спілка надає довіреність своїм представникам у регіонах, в Харкові це – Стецун Р.С, які відслідковують комерційне використання фонограм та виконання музичних творів без укладених договорів.

Стецун прийшов у заклад “DaVinci Lounge bar” в провулку Короленко та за допомогою програм Sound Hound та/або Shazam фіксував пісні, які у лунали у закладі.

Після чого, спілка відправила лист на адресу підприємця, щодо необхідності підписати угоду. Однак, матеріали справи не містять відповіді відповідача на вказаний лист та докази укладення сторонами відповідного договору.

Тож спілка звернулася о суду. “Українська ліга авторських та суміжних прав” хотіла відсудити 200 тис. грн., однак, суд задовольнив позов на суму у двічі меншу.

Справка: Громадська спілка “Українська ліга авторських та суміжних прав” є акредитованою організацією колективного управління у сфері розширеного колективного управління “право на справедливу винагороду, спільну для виконавців та виробників фонограм (відеограм), за публічне виконання фонограм і зафіксованих у них виконань чи публічну демонстрацію відеограм і зафіксованих у них виконань, опублікованих для використання з комерційною метою”

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017