Bloomberg: Економіка єврозони зростає


Економіка єврозони у другому кварталі 2017 року продовжує зростати. На думку економістів, це знак того, що економічний блок ЄС стає дедалі міцнішим і самоокупним.

Про це йдеться у дослідженні Bloomberg.

Так, валовий внутрішній продукт у регіоні з 19 країн зріс на 0,6 %  впродовж трьох місяців, після того, як на початку року він збільшився на 0,5 %.

Параметри рівня безробіття та виробничої продукції свідчать про те, що економіка набирає обертів і це підтверджує очікування Європейського центрального банку, що в кінцевому підсумку буде налагоджуватися ціновий тиск.

За даними експертів, восени основна економічна політика у ЄС буде стосуватися параметрів інфляції та як швидко її чекати після збільшення попиту на товари у населення.

Франція користується найсильнішою безперервною експансією з другого кварталу 2011 року, керуючись експортом та інвестиціями, тоді як Іспанія відрізняється найшвидшим зростанням з 2015 року. Про це свідчать національні дані минулого тижня.

Одне з основних завдань єврозони було висвітлено в окремому звіті про виробництво. Хоча Індекс менеджерів закупівель вказував на широке економічне зростання, ціновий тиск показав ще три ознаки ослаблення у липні.

Як свідчення довіри до найбільшої економіки Європи, безробіття в Німеччині продовжувало знижуватися в минулому місяці

Корпоративні результати відображають сили економіки. Європейський обсяг продажів у групі розкішних товарів LVMH протягом другого кварталу збільшився на 11%, а штатна компанія Randstad Holding NV зареєструвала дворічне зростання продажів в регіоні.

Міжнародний валютний фонд заявив у липні, що відновлення економіки єврозони “посилюється і стає все ширшим”, оскільки нижчі ціни на енергоносії, економічні стимули, більш сильні ринки праці та оживлення кредитування підвищують внутрішній попит. Нагадаємо,що фонд прогнозуватиме економічний ріст у Єврозоні на рівні 1,9% цього року, що на 0,2 % вище квітневого прогнозу  і 1,7% у 2018 році.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017