Харківські копи зайнялися реконструкцією спорт-школи “ХТЗ”, яку планувала контролювати Світлична

На реконструкції школи ХТЗ вкрали гроші

Харківські поліцейські розслідують кримінальне провадження щодо розкрадання державних коштів, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та за фактом службового підроблення під час проведення тендеру на капітальний ремонт КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ».

Про це стало з посиланням на ухвалу Київського районного суду м. Харкова від 28 липня 2017 року пише “Харківський антикорупційний центр”.

За даними правоохоронців, службові особи спортивної школи діючи за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «НПП Промінвестпроект» вирішили заволодіти коштами, які виділяються на проведення капітального ремонту дитячо-юнацької спортивної школи «ХТЗ».

Правоохоронці вважають, що тендерна документація була заточена під конкретного учасника, крім того, незаконно були відхилені більш дешевші пропозиції.

Крім того, спочатку планувалося розбити заплановані роботи на три лоти, але з метою зменшення кількості інших потенційних учасників, які б могли запропонувати більш вигідну пропозицію щодо проведення будівельних робіт по кожному лоту, службові особи школи відмінили торги, для об’єднання трьох лотів в один.

Ще правоохоронці вважають, що проектно-кошторисна документація по капітальному ремонту будівель була зроблена з завищенням цін.

Також, за даними правоохоронців, КП «Харківспецбуд» було використано, як «технічного» учасника торгів.

У торгах приймали участь чотири учасника: ТОВ «БК Укртехносфера» з остаточною пропозицією на суму 9,499 млн. грн, КП «Харківспецбуд» – 9,5 млн. грн., ПП «Фасад-Сервіс» -10,081 млн. грн., ТОВ «НПП Промінвестпроект» 11,13 млн. грн. Всі учасники торгів, окрім, ТОВ «НПП Промінвестпроект» були відхилені.

У ухвалі правоохоронці приводять розмови учасників змови. За даними правоохоронців, службовим особам школи та фірми було відомо, що роботи можна виконати за більш низькою ціною ніж пропонує ТОВ «НПП Промінвестпроект», а саме за 10,25 млн. грн.

Крім того, один з фігурантів справи зазначив, що їх можна зробити за 8,5 млн. грн., на що отримав відповідь від ще одного фігуранта: «це якщо нічого-нікому…»

Після проведення аукціону з підрядником уклали угоду. Де на думку правоохоронців, також були внесені неправдиві дані стосовно вартості робіт.

За даними судового експерта, у проектно-кошторисній документації, була завищена вартість робіт на 790 тис. грн.
Крім того, правоохоронці вивчають діяльність ТОВ «НПП Промінвестпроект» під час проведення інших аукціонів.

Власниками ТОВ «НПП Промінвестпроект» є харків’яни Кирило (керівник та підписант) та Валентина Козенко і Олександр Коваль з Одеси. Підприємство отримує досить багато підрядів по Харкову і області без тендерної процедури, наприклад, від КП «Харківводоканал».

Нагадаємо, за даними прес-служби ОДА, цього року на ремонт і зміцнення матеріальної бази спортшколи «ХТЗ» виділили майже 15 млн грн. 1,8 млн грн з цієї суми спрямують на закупівлю спортивного інвентарю для легкоатлетів. Також планують не тільки відремонтувати покрівлю та систему опалення, але й привести до ладу фасад і низку приміщень.

Під час відвідування спортивної школи керівник області оглянула всі приміщення, які потребують ремонту, а також футбольне поле й легкоатлетичний манеж.

«Я не буду проводити нарад у кабінеті. Я буду виїжджати на місце, дивитися, що необхідно зробити, і буду особисто контролювати хід робіт, – підкреслила Юлія Світлична. – Фінансові ресурси, які виділені з державного та обласного бюджету, повинні бути використані раціонально та якісно».

Довідка. У комплексній ДЮСШ «ХТЗ» займаються понад тисячі молодих спортсменів. Тут функціонує 18 відділень: бокс, дзюдо, тріатлон, футбол, настільний теніс, теніс, регбі, легка атлетика, пауерліфтинг, важка атлетика, фехтування, хокей з шайбою, сучасне п’ятиборство, кульова стрільба, художня гімнастика, тхеквондо, вільна боротьба, кікбоксинг. Тільки в 2016 році школа підготувала 45 кандидатів у майстри спорту та 17 майстрів спорту України. Щорічно комплекс приймає до 100 тисяч осіб, тут проводяться змагання та чемпіонати різних рівнів. Більшість будівель і споруд, у яких займаються вихованці школи, були побудовані ще в 1970-х роках, і з того часу тут не проводився капітальний ремонт

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017