Prozorro на Харківщині: як змінюють угоди для фаворитів


В Харківській області є розповсюдженою практикою вносити зміни до угод відразу після проведення аукціону. Це створює дискримінаційні умови.

Наприклад, відразу після торгів та підписання угоди, підряднику продовжують термін ще на рік. Якщо б ці умови були у тендерній документації та бажаючих прийти на аукціон можливо було б більше, але замовникам це не потрібно.

З іншого боку, бувають зміни й у бюджетному фінансуванні, це також приводить до проблем.

Наприклад, підрядник повинен закладати завищені ціни на матеріали, щоб нівелювати можливі втрати. Й це дуже обширне поле для зловживань.

Так, наприклад, ТОВ «Строй інжинірінг девелопмент», яке за 20,1 млн. грн. планує побудувати новий фізкультурно-оздоровчий комплекс у Золочеві дізналися, що 8 млн. грн. отримають у 2017 році лише після завершення тендеру.

Не дивно, що з таким підходом вартість покриття для спортмайданчика виявилася завищеною на 100 грн./кв.м., а більше двох компаній на торги не прийшло.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017