Ціни на нафту знижуються на фоні даних з США


Світові ціни на нафту знижуються в останній день робочого тижня, відіграючи дані про зростання видобутку “чорного золота” в США, свідчать дані торгів.

Станом на 08.15 за київським часом вартість жовтневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,17% – до 51,92 долара за барель. Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,16% – до 48,95 долара за барель.

Раніше на цьому тижні Міненерго США повідомило, що за тиждень, що завершився 28 липня, видобуток нафти в країні зросла на 0,21%, або на 20 тисяч барелів на добу, до 9,43 мільйона барелів на добу. У той же час комерційні запаси нафти знизилися менше, ніж очікували експерти – на 1,5 мільйона барелів, або на 0,3%, до 481,9 мільйона барелів.

“Події цього тижня показали, що певний песимізм повертається на ринок (нафти – ред.)”, – йдеться в серпневому прогнозі National Australia Bank, який цитує агентство Рейтер.

Пізніше в п’ятницю інвестори чекають даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про динаміку кількості бурових установок в країні. За підсумками попередньої робочого тижня їх кількість у США зросла на вісім (дві нафтові і шість газових), або на 0,8%, до 958 одиниць. У річному виразі число бурових установок зросла на 495 штук, або в 2,1 рази, пише Дзеркало Тижня

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017