У Кернеса вибрали підрядника для будівництва нового тунелю метро


КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» уклало угоду з ПАТ «Київметробуд» щодо будівництво тунелів метрополітену вартістю 98,71 млн. грн.

Про це пише “Харківський антикорупційний центр” з посиланням на систему електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про спорудження тунелів з’єднувальної гілки на ПК 00+06 – ПК 02+08 в рамках проекту: «Будівництво електродепо «Олексіївське» із з’єднувальною гілкою до третьої лінії Харківського метрополітену».

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на засіданні 19 липня затвердив проект будівництва станцій метро “Державінська” і “Одеська” на Олексіївській лінії в Харкові.

Проект з продовження “зеленої” лінії метрополітену в Харкові передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів в напрямку аеропорту з двома станціями метро, депо і закупівлею нового рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції і ділянку від існуючих тунелів до станції “Державінська” (959 м) будуть побудовані “відкритим способом”, тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) – за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк планує інвестувати в це будівництво 320 млн євро.

Так що цей тендер лише перший на початку будівництва ще двох станцій.

В тендері приймали участь чотири учасника: ПАТ «Київметробуд», ПАТ «Спеціалізоване будівельне-монтажне управління «Тунельбуд», ТДВ «Житлобуд-2», ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна».

ПАТ «Київметробуд» запропонував не тільки найкращу ціну, але й мав найкращий коефіцієнт.

Головним акціонером ПАТ «Спеціалізоване будівельне-монтажне управління «Тунельбуд» є ПАТ «Харківстальконструкція» Олега Чігрінова та Анатолія Бондаренка.

Основними засновниками «Житлобуду-2» є Юрій Кроленко та екс-депутат Харківської міської ради Олександр Конюхов.
ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна» записане на структури нардепа Анатолія Денисенка.

Бенефіціарами ПАТ «Київметробуд» вказані Сергій Кияшко та Володимир Петренко.

Акціонерами компанії є ПАТ «Вестінтро», ПАТ «Інтровест», віргінський оффшор «Вантаріс ЛТД» (Vantaris LTD) та кіпрська фірма BEREZANIAHOLDING LTD.

Сайт «Наші Гроші» пов’язували «Київметробуд» з російськими власниками.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017