Прокуратура не змогла повернути землю, яку використовує «Курганський бройлер»


Суд не дозволив повернути Чугуївській РДА дві земельні ділянки, які використовує ТОВ «Курганський бройлер» загальною площею 12,5 га й на які закінчився термін оренди.

Про це стало відомо з постанови Вищого господарського суду від 2 серпня 2017 року.

Нагадаємо, що земля була надана в оренду ТОВ «Голден Кросс» в 2005 році.

В 2008 році  між РДА та «Курганський бройлер» були внесені зміни до договору, у зв’язку з реорганізацією ТОВ «Голден Кросс». Мова йшла про те, що  правонаступником всіх прав та обов’язків переходить до ТОВ «Курганський бройлер, строк дії договору – 6 років, до 03.11.2011.

В 2011 році Філія «Голден Кросс» ТО «Курганський бройлер» звернулась до Чугуївської РДА з листом, в якому просила продовжити термін дії договору оренди, але получили відмову через те, що філія не мала статус повноцінної юридичної особи.

15.12.2011 ТОВ «Курганський бройлер» повторно звернулось до Чугуївської РДА  з листом, в якому просило продовжити термін дії договір оренди землі, при цьому надаючи пакет документів юридичної особи. Але получили відмову, через те, що документи, які надали підприємці, нібито не містять підстави для набуття права оренди земельних ділянок.

Протягом наступних років приватники також отримували відмови.

Доки прокуратура не подала позов щодо повернення ділянки у державну власність, адже сплив термін оренди.

ТОВ «Курганський бройлер» подало зустрічний позов щодо поновлення договору оренди.

На даний час всі рішення судів скасовані, й справа буде по-новому розглядатися у суді першої інстанції.

ТОВ «Курганський бройлер» належить нардепу Євгену Сігалу та його холдингу «Комплекс агромарс».  Продукція компанії відома під торговою маркою «Гаврилівські курчата».

 

 

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017