У Гройсмана затвердили будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу на Харківщині


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету Міністрів України про будівництво сміттєпереробного заводу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Згідно з документом, що надійшов до Харківської міської ради 9 серпня, загальна площа комплексу складе понад 39 га. Підприємство буде побудовано в дві черги. На комплексі будуть встановлені газопоршневі та паротурбінні установки для переробки сміття та виробництва електроенергії. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 1 млрд 364 млн грн.

Нагадаємо, на сміттєпереробному заводі з полігонного газу буде вироблятися електроенергія, яку планується продавати енергоринку, заробляючи таким чином кошти на погашення кредиту від Світового банку. Як зазначав раніше перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Харків – єдине місто в Україні, де буде створено таке підприємство. Після підписання відповідного розпорядження Кабміну почнеться будівництво заводу. Побудувати сміттєпереробне підприємство планується за 2,5 роки.

Нагадаємо, що переможцем міжнародного тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу в Дергачах став консорціум підприємств з Польщі у складі: Vekto Sp.z o.o. (лідер), Egbud Sp.z o.o., J.A.T. Sp.z o.o., Pribo-EPB Sp.z o.o. Вартість контракту на будівництво сміттєпереробного заводу склала 26,72 млн.дол.

Тендер проводився з липня 2015 по грудень 2016 року.
Будівництво сміттєпереробного заводу по переробці твердих побутових відходів з системою збору полігонного газу та виробництва електроенергії в Дергачах на 100 % фінансується за рахунок позики Всесвітнього банку.

Замовником будівництва сміттєпереробного заводу в Дергачах є комунальне підприємство «Муніципальна компанія поводження з відходами» Харківської міської ради.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017