У Кернеса виділили ще 200 мільйонів на реконстуркцію Московського проспекту з цікавими підрядниками


Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 8 вересня уклало дві угоди з ТОВ «Виробниче підприємство Інсайт» щодо реконструкції проспекту Московського на загальну суму 185,03 млн грн.

Про це з посиланням на систему “Прозорро” повідомляє “Харківський антикорупційний центр”.

Зокрема, до кінця 2018 року за 93,41 грн. планується виконати ремонт проспекту від майдану Конституції до вул. Богдана Хмельницького, та ще за 91,62 грн. – від вул. Богдана Хмельницького до майдану Захисників України.

Мова йде про реконструкцію трамвайної колію, проїжджої частини і тротуарів, перевлаштування мережі водовідведення, електропостачання, дощової каналізації та зв’язку. Субпідрядниками з обсягом робіт більше 20% вартості договорів будуть ТОВ «Фірма «Харківагроснаб» і КП «Шляхрембуд».

Це дві ділянки, які вже завершують реконструкцію Московського проспекту.

Раніше основним підрядником було ТОВ «Паркінг +».

Варто відзначити, що в системі «Прозорро» не були завантажені кошториси робіт, таким чином, неможливо порівняти ціни з ринковими.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Будівельна компанія Будресурс».

Власником ТОВ «БК Будресурс» з листопада 2016 року є Григорій Савченко, з серпня 2013 року почесний громадянин Харківського району. Раніше власником та керівником фірми був Роман Колесник.

Людина з тією ж самою адресою та паспортними даними також певний час була власником та директором ТОВ “Дорожньо-Будівельна компанія «Уровень», яке має спільну адресу з ТОВ “ДБК “Уровень”, яке неодноразово протягом 2012-2016 рр. вигравало тендери, які проводили харківські КП та підрозділи міськради.

Зараз кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «ДБК «Уровень» є депутат Харківської міськради Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута. Саме “Фінекс-капітал” в 2015 році виплатило 11,1 млн.грн. дивідендів Геннадію Кернесу.

Засновником харківського «ВП Інсайт» зі статутним капіталом 5 тис грн. є харків’янин Сергій Савченко, а директором – Євген Курбатов.

Усього з грудня 2014 року переможець отримав держпідрядів на 252,90 млн грн., переважно в департаментів Харківської міськради та її ж КП «Міськелектротранссервіс».

«Фірма «Харківагроснаб» належить Олександру Посаженнікову. Донедавна він був володів ПП «Стройпласт» разом із Володимиром Чумаковим. Той очолює Департамент будівництва та шляхового господарства та входить у фракцію «Відродження» в міськраді. Нині «Стройпласт» переписаний на Артема Борисова.

Цікаво, що ТОВ «Фірма «Харківагроснаб» та ТОВ «БК «Будресурс» були субпідрядниками колишньої фірми Чумакова – ТОВ «Паркінг+» під час реконструкції Павлівської площі.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017