Котвіцький заробив майже 100 мільйонів гривень від газового бізнесу


4 жовтня народний депутат України від фракції «Народний фронт» Ігор Котвіцький задекларував ще 10,5 млн.грн. дивідендів.

Про це пише “Харківський антикорупційний центр”.

За даними декларації Котвіцький отримав 9,2 млн.грн. дивідендів від ТОВ «Енерджі Актив» та 1,3 млн.грн. від ТОВ «Сахалінське-1».

Обидві фірми розташовані за однією адресою – пр. Театральний, 4 у Харкові. За цією адресою розташовані багато фірм пов’язаних, як з Котвіцьким, так й з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

За даними ЄДР, зараз Котвіцький є єдиним засновником ТОВ «Енерджі Актив» з сумою внеску до статутного фонду 90 тис.грн. Директором ТОВ «Енерджі Актив» вказана Марина Потьомкіна, яка також була директором ТОВ «Інвестор-Атіка».

Раніше, за даними порталу Youcontrol, серед засновників ТОВ «Енерджі Актив» були Світлана Мурашова (людина з оточення Котвіцького-Авакова) та Наталія Штих – бізнес-партнер Олександра Павлюченко.

Останній більш відомий, як помічник нардепа Котвіцького, а також як кримінальний авторитет «Саша Браслет».

Власником ТОВ “Сахалінське-1”, окрім Котвіцького, є екс-нардеп від БЮТ Віталій Данілов. Керівником в «Сахалінське-1» вказаний брат Данілова – Андрій.

ТОВ «Сахалінське-1» на початку нульових уклала договір про спільну діяльність на Сахалінському родовищі з дочірньою структурою «Надра України» «Полтаванафтогазгеологія» та фірмою екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького (тепер носить ім’я Натан Розенберг і знаходиться в бігах) «Голден Деррік». Два роки тому «Голден Деррік» викупив у цьому проекті держчастку (в розмірі 24%), однак суд повернув її державі.

З початку 2017 року Ігор Котвіцький отримав майже 90 млн.грн. дивідендів.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017