Світові ціни на сталь рекордно зростають


У вересні середньозважені світові ціни на сталь знаходилися на найвищому рівні з вересня 2014 року.

Про це пише Економічна Правда.

При цьому наголошується, що ринок стали в третьому кварталі, пережив серію підвищення цін, не зустрічаючи жодного опору з боку покупців.

Особливістю сезону стало різке скорочення поставок сталі з Китаю на інші ринки.

“За відсутності недорогих альтернатив, далекосхідні і європейські виробники сталі скористалися можливістю для підвищення цін, намагаючись компенсувати їх зростаючі витрати на сировину”, – йдеться в доповіді британських аналітиків MEPS.

“При цьому північноамериканські виробники мали обмежений успіх, піднімаючи показники продажів, незважаючи на висхідний тренд в міжнародних цінах. В останні роки зростання продажів в Північній Америці призвело до подальшого зростання цін в інших частинах світу”, – йдеться в доповіді.

Аналітики прогнозують незначне зниження середньосвітового показника продажів в останньому кварталі 2017 року. Більш високі ціни і обсяги реалізації в Європі, як очікується, будуть компенсовані більш слабкими умовами в Північній Америці та Китаї.

У MEPS вважають, що світовий попит на сталь в кінці року буде падати, а продавці скоротять запаси на складах напередодні низького сезону продажів. Ці фактори, ймовірно, матимуть знижувальний тиск на ціни сталевого прокату.

За останні тижні витрати на сталеплавильну сировину знизилися. Однак останнім часом різко зросли витрати на витратні матеріали, такі як електроди і вогнетриви.

Ймовірно, резюмують в MEPS, це зведе до мінімуму спадний рух в цифрах продажу стали на найближчі місяці.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017