Бізнес-оточення Кернеса наклало арешт на майно Родзинського


Суд у Харкові вирішив накласти арешт на ряд об’єктів нерухомості, які знаходяться у власності фірм з бізнес-оточення Анатолія Родзинського. Арешт наклали після КУА «Фінекс-капітал».

Остання фірма відома тим, що щорічно виплачує дивіденди меру Харкова Геннадію Кернесу.

Про це йдеться у ухвалі Київського районного суду міста Харкова.

Мова йде про приміщення за адресами: вул. Двадцять Третього Серпня, 6; пр. Науки, 54; Чернишевська,8; Деревянка,8.

Всі ці об’єкти належать ТОВ «Санні Рентал Компані», яка записана на бізнес-партнера Родзинського – Олеександра Клочко. Більше того, вся ця нерухомість віддана в іпотеку ТОВ «Х1» вже самого Родзинського.

Арешт було накладено в рамках розслідування щодо шахрайства, вчиненого групою осіб в особливо великих розмірах.

Заявник – представник заявника – КУА «Фінекс-капітал» заявив, що викупило права вимоги кредитам ТОВ «ПАРК РЕАЛ ЕСТЕЙТ» та ТОВ «ІНВЕСТОР-3» ( ця фірма керувалась старшим Родзинським), які були забезпечені іпотекою. Зазначені кредити були надані ПАТ «Золоті Ворота» (Банк асоціювався з Кернесом та Добкіним).

1 грудня 2016 року ТОВ «КУА «ФІНЕКС-КАПІТАЛ» на підставі договорів про відступлення права вимоги набуло статусу нового кредитора/іпотекодержателя у зобов’язаннях TОB «ІНВЕСТОР-3» та ТОВ «ПАРК РЕАЛ ЕСТЕЙТ» за відповідними кредитними договорами.

Після чого, в лютому 2017 року представники «Фінекс-капітал» дізналися, що ця нерухомість, яка була заставою по кредиту, вже продана й на їх думку за підробленим протоколом.

Власником приміщень стало ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ «НКМ5», яким керує Вадим Донде. Останнього в ЗМІ називали звідним братом Анатолія Родзинського.

Після чого, ТОВ «Інвестор-1» ще одна фірма Родзинского подала до суду до ТОВ «Інвестиційна компанія «НКМ 5» щодо стягнення майна за борги. Тобто зацементували схему.

Представники «Фінекс-капітал» заявляють, що вони отримали збитки на суму 23 млн. грн.

 

 

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017