Фонд держмайна через суд повертає базу відпочинку у елітному селищі на Харківщині


Суд вирішив розірвати договір оренди та повернути у розпорядження Фонду держмайна базу відпочинку «Росинка» у елітному селищі Бугаївка Вовчанського району.

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Харківської області.

У 2003 році ТОВ фірма «ІНСТРОК ЛТД» отримало базу в Вовчанському районі Харківської області, с. Революційне (теп. Бугаївка) в оренду. За свій рахунок фірма провела ремонт 4 – поверхового спального комплексу на суму 587 тис. грн., а також провела газопровід за 92 тис. грн.

Після цього фірма просила харківське відділення Фонду держмайна викупити цю базу. Але Фонд повідомив, що згідно з наказом ФДМУ 2009 року база відпочинку разом з ділянкою включена в перелік об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні.

Приватники хотіли купити базу без аукціону, навіть, кілька років тому зверталися до суду, щодо надання їм подібного права, але суд їм відмовив.

В 2017 році орендарі перестали сплачувати орендну плату, після чого Фонд держмайна звернувся до суду.

Тож представники Феміди задовольнили позов, зобов’язавши «ІНСТРОК ЛТД» сплатити понад 300 тис. грн., а також звільнити базу відпочинку.

Бази відпочинку «Росинка» була структурним підрозділом ВАТ «Харківський електротехнічний завод« «Укрелектромаш».

Засновниками ТОВ фірма «ІНСТРОК ЛТД» є Гамзат Гаджиєв (70%), Олександр Мамут і Євген Ладнюк. Керівником фірми з вересня 2013 є Сергій Малєєв.

Гамзат Гаджиєв очолює Харківську обласну громадську організацію «Слобожанський козацький округ». Також він є співзасновником і директором харківського Благодійного фонду протидії незаконній міграції та торгівлі людьми, сприяння боротьбі з наркобізнесом та наркоманією.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017