НБУ говорить про найменші депозитні ставки на валютув Україні за кілька років


Процентні депозитні ставки в іноземній валюті знаходяться на історичному мінімумі, за гривневими – на найнижчому рівні за останні 6 років.

Про це заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб повідомив під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum, повідомляє прес-служба НБУ.

За словами заступника голови Нацбанку, зниження ставок по депозитах призведе до здешевлення кредитів і за рік-півтора історичні мінімуми і за кредитними ставками також будуть оновлені.

Сологуб зазначив, що у 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, і на сьогодні це сегмент з найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення.

Сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП знаходиться на історично низькому рівні.

Заступник голови Нацбанку додав, що в минулому році почало зростати нове кредитування і в іпотечному сегменті.

У той же час, за словами Сологуба, відновлення корпоративного кредитування буде відбуватися повільно. Основний потенціал нового кредитування – в сегменті середнього бізнесу, пише Економічна Правда.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017