Ремонт скверу в центрі Харкова, або Як у Кернеса завишають ціни на вироби


Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з ТОВ «Фірма «Мега-Буд» щодо проведення ремонтних робіт парку вартістю 6,54 млн. грн.

Про це стало пише “Харківський антикорупційний центр” з посиланням на сайт “Прозорро”.

Мова йде про роботи з капітального ремонту зеленої зони скверу по вул. Трінклера, 6.

Ціни на деякі вироби є завищеними. Особливо це стосується придбання паркових опор для освітлення. Для реконструкції парку планується придбати 22 опори по ціні 36312 грн. за одиницю.

Для порівняння для реконструкції парку ім. Квітки-Основ’яненко паркові опори купували по 31481 грн. за одиницю.

У Дніпрі під час проведення капітального ремонту освітлення паркові опори купують по 16 тис. грн. за одиницю й в ціню ще входять світильники.

У Кременчузі за допомогою сайту «Прозорро» комунальне підприємство придбало опори по 8200 грн./одиницю.

Більше того, навіть, на сайті виробника опор немає жодної позиції, яка б коштувала навіть 30 тис. грн./один. Найдорожча – 20 тис. грн./один.

Тож Харків купує найдорожчі паркові опори в Україні.
Але ще круче виглядає закупівля водорозбірних колонок. Ринкова ціна подібної колонки складає близько 200 грн./шт. Але в кошторисі водорозбірні колонки «Irritec» вказані вартістю 9594 грн./шт. Непоганий профіт.

На 40 відсотків зросла ціна на придбання гарачекатаної арматурної сталі у порівнянні з кошторисом реконструкції парку ім. Квітки-Основ’яненко. Й подібних прикладів дуже багато.

Єдиним конкурентом переможців було ТОВ «Будівництво Слобожанщини» Ігора Ільїчова.

Щодо переможця, то ТОВ «Фірма «Мега-Буд» записана на мешканця Луганської області Антона Короткіх.

Він є засновником та директором ще ТОВ «БК «Макробуд», «Дельта-Буд», «БВКФ Еверест».

Усі вони отримують підряди без тендерів у Департаменту житлового господарства. Цікаво, що будівельне обладнання «Макробуд» орендує у ТОВ «Революція», де раніше серед засновників був заступник Директора Департаменту житлового господарства Олександр Лемента.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017