Фірма родини Салигіна роками успішно не віддає борг в 80 мільйонів гривень


ТОВ «Мідас», яка відноситься до бізнес-імперії екс-керівника Харківської облради Василия Салигіна вже 6 років успішно не повертає кредит, взятий у «Земельному банку». На даний час сума заборгованості склала майже 80 млн. грн.

Про це стало відомо з постанови Вищого господарського суду від 12 жовтня 2017 року.

Ще в «золоті» для Салигіна часи ця фірма взяла кредит у сумі 35 млн. грн. та не повернула його.

В 2012 році суд задовольнив позов ПАТ «Земельний банк» до ТОВ «Мідас», після чого було видано наказ на стягнення майже 80 млн. грн.

Але рішення не було виконано, сам банк «наказав довго жити».

В 2014 році ПАТ «Земельний банк», ТОВ «Юридична компанія «Амстердам» та Національним банком України укладено тристоронній договір щодо передачі прав на управління за цими активами ТОВ “Юридична компанія «Амстердам».

9 лютого 2015 року між Національним банком України, ТОВ «Юридична компанія «Амстердам» та ТОВ «Юридична фірма «АРІЕС» укладено тристоронній договір про передавання в управління непроданих активів ПАТ “Земельний банк”.

Останні й намагалися стягнути з приватників гроші, але їм суд відмовив, пославшись на те, що передача прав на активи до ТОВ «Юридична фірма «АРІЕС» відбулася з порушенням закону.

ТОВ «Юридична компанія «Амстердам» записане на Вікторію Єлманову.

Засновниками ТОВ «Юридична фірма «АРІЕС» є Олег та Надія Давиденко.

Засновниками ТОВ «Мідас» є Сергія та Юлія Ковальови. Остання є сестрою Василия Салигіна.

 

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017