Тендери по-харківські: У Світличної втричі завищують ціни на будматеріали


Під час реконструкції дитячого садка у Нововодолазькому районі ціни на будматеріали та вироби будуть завищені втричі.

Про це пише “Харківський антикорупційний центр”.

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації уклав угоду з ТОВ «Бренд-Корвет» щодо ремонту дитячого саду вартістю 9,269 млн. грн.

За ці гроші підрядник має виконати капітальний ремонт дитячого садка ясел на 95 місць в с. Старовірівка Нововодолазького району Харківської обл.

Варто відзначити, що ціни у кошторисі на матеріали та вироби є завищеними. Так, планується закупити для дитячого садка урни вартістю понад 7000 грн. кожна.

Щодо матеріалів, то суміш для приклеювання поліпеностирольних пліт – Ceresit CT 85 будуть купувати по 12,3 грн. за 1 кг. Для порівняння: на сайті виробника родзрібна вартість цієї суміші 7,3 грн за 1 кг. Лише на цій закупівлі буде переплата у сумі 76107 грн.

Вогнегасники ВП-2, які коштують близько 160 грн.шт, у кошторисі прописані по ціні 486 грн./шт. Втричі завищують й вартість порошка для вогнегасників.

Спортивний комплекс «Ніточка» придбають за 64 тис. грн., хоча на сайті виробника він коштує 16650 грн.

Така сама ситуація з придбанням світильників. Якщо ринкова ціна світильника ЛПОО6 2х18 складає до 200 грн., то за даними кошторисів його будуть купувати за ціною 647 грн., ринкова ціна світильника ЛПОО2 4х18 – до 450 грн., а його планують купувати по ціні – 1151 грн. Лише за останньою позицією переплата складе понад 80 тис. грн.

Й таким прикладів дуже багато.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Будмонтажреконструкція» Віктора та Олега Муравльових. Їх пропозиція була відхилена через відсутність деяких документів, зокрема локальних кошторисів.

ТОВ «Бренд-Корвет» записане на Олега Брайона, Георгія Мурзича, директором є Станіслав Сільченко.

Раніше ТОВ «Бренд-Корвет» фігурувало у кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних даних у акти виконаних робіт під час реконструкції спортивного майданчика Інституту банківської справи.

Але згодом інформація про це кримінальне провадження було видалене з судового реєстру.

Варто відзначити, що в ХОДА за будівельну сферу відповідає віце-губернатор Євгеній Шахненко.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017