Харківський підприємець не зміг відстояти у суді самобудівний 9-ти поверховий гараж


Суд відхилив касацію ФОП Хамоян Тігран Марзбекович та залишило у дії рішення першої інстанції, щодо знесення самовільно збудованого гаражу на 9 поверхів.

Про це йдеться у рішенні Вищого господарського суду України від 1 листопада 2017 року.

Навесні 2015 року до прокуратури звернулись харків’яни щодо незаконного будівництва 9-поверхового будинку в одному із дворів неподалік вокзалу. Будинок був зведений замість гаража.

Після чго, прокуратура направила до суду позов з вимогою привести будівлю у попередній стан.

Крім того, почалося розслідування за фактом самочинного будівництва на самозахопленій землі.

В листопаді 2016 року Господарський суд області повністю задовольнив позов прокурора, визнавши незаконним зведення 9-поверхового будинку на вулиці Полтавський шлях, та зобов’язав власника самобуду привести будівлю у попередній стан шляхом знесення самочинно зведених поверхів.

За висновком судової будівельно-технічної експертизи, самобуд не відповідає жодним вимогам архітектурно-будівельних, протипожежних, санітарних та технічних норм. Більше того, через незадовільний технічний стан будівля є небезпечною, як для людей, так і споруд, розташованих поруч.

Підприємець Хамоян намагався оскаржити це рішення у апеляції та касації, але суд став на бік прокуратури. Тепер Хамояну доведеться знести будівлю.

 

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017