На Харківщині фірма “з чорного списку АМКУ” отримує гроші по проекту, на якому піариться Світлична


Золочівська селищна рада уклала три угоди з ТОВ «Лорем плюс» щодо реконструкції мереж зовнішнього освітлення загальною вартістю 1,589 млн. грн.

Про це йдеться на сайті «Прозорро», пише “Харківський антикорупційний центр”.

Мова йде про реконструкцію мереж в селах Басове, Довжик, Мала Рогозянка.

Угоди були укладені без проведення відкритих торгів за допороговою процедурою.

Цікаво що підрядник – ТОВ «Лорем Плюс» знаходиться у «чорному списку» АМКУ й не має права приймати участь в торгах, але селищна рада вибрала саме цього сумнівного підрядника.

Засновником фірми є Людмила Шабанова. Директором ТОВ «Лорем плюс» є Станіслав Можевітін. Він був відомий як один з засновників житлово-будівельного кооперативу «Улітка». Його партнерами у цьому кооперативі були син власника «Констракшн груп інтернешнл» Денис Морус та син екс-прокурора АР Крим та колишнього прокурора Харківської області Василя Синчука – Олександр Синчук.

Фірма «Лорем Плюс» опинилася в «чорному списку» АМКУ за зговір під час торгів на будівництво будівель НДІ астрономії Харківського національного університету імені Каразіна.

Всього за цей рік ТОВ «Лорем плюс» уклало угод на ремонт зовнішнього освітлення в Харківській області, частина яких підпадає під проект «Енергія світла», на загальну суму 6 млн. грн.

Від “Гроші. Харків”: проект “Енергія Світла” курирує губернатор Харківської області Юлія Світлична.

Перший етап реалізації проекту, розрахований на 2018 рік, передбачає облаштування зовнішнього освітлення на 300 вулицях у 137 населених пунктах, у яких проживає в цілому понад 200 тис. осіб. Це 13-14% усього обсягу робіт, що заплановані на 4 роки.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017