Міськрада встановила нові тарифи на вивіз сміття з приватного сектору


Виконавчий комітет Харківської міської ради затвердив нові тарифи для ТОВ «Харків Екоресурс», яке займається вивезенням твердих побутових відходів з приватного сектора.

Про це пише прес-служба міськради.

Як повідомив заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, для населення послуги з вивезення ТПВ виростуть з 67,28 грн за 1 куб. м до 106,33 грн за 1 куб. м, з вивезення великогабаритного сміття – з 115,65 грн за 1 куб. м до 153,5 грн за 1 куб. м.

«У запропонованих тарифах враховані витрати на операції з перевезення та захоронення побутових відходів. З моменту встановлення діючих тарифів збільшилися складові собівартості послуг – заробітна плата, паливно-мастильні матеріали тощо. Наприклад, ціни на дизпаливо зросли на 22%, на бензин А-95 – на 15%, мастильні матеріали – на 8-12%. Таким чином, діючі тарифи не відшкодовують економічно обґрунтованих витрат на їх надання. В результаті підприємство вже з початку 2018 року отримує збитки», – зазначив Михайло Фатєєв.

Він також повідомив, що зауважень в частині порядку формування тарифів на вищевказані послуги у Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету немає.

Засновниками «Харків Екоресурс» зараз є мешканець Німеччини Олександр Бейніш, а директором – Петро Бондаренко. Раніше серед засновників також був депутат Харківської міськради від партії «Відродження», директор Департаменту будівництва та шляхового господарства міськради Володимир Чумаков.

Навесні минулого року Бейніш був співзасновником ТОВ «Харків Жилсервіс 2009», де його партнерами були ТОВ «Прогресивні технології та комунікації» і Геннадій Святенко, який сьогодні є єдиним власником фірми.

«Прогресивні технології та комунікації» належать Віктору Потаніну та Ользі Кирилловій, яка багато років була бізнес-партнером мера Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема їй належить частина готелю «Національ», бенефіціаром якого є Кернес, а також акції «7 каналу», де бенефіціаром є дружина міського голови Харкова Оксана Гайсинська.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017