У Кернеса обіцяють перерахувати 100 мільйонів гривень на купівлю газу для ТЕЦ-5


Міська влада збирається перерахувати ПАТ “Харківська ТЕЦ-5” 100 млн. грн. для купівлі газу на початок опалювального періоду.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

«ТЕЦ-5 забезпечує теплом і гарячою водою приблизно 30% житлових будинків Харкова. У зв’язку з цим, щоб підприємство стабільно працювало і планово увійшло в опалювальний сезон, для ТЕЦ-5 були перераховані фінансові ресурси – 100 млн грн – на придбання газу на жовтень і листопад», – повідомив перший віце-мер Ігор Терехов.

За даними міськради, на сьогоднішній день усі будинки комунальної форми власності підготовлені до опалювального сезону. У місті проводиться робота зі встановлення лічильників тепла і реконструкції індивідуальних теплових пунктів.

“Гроші.Харків” вдалося дізнатися, що борги ПАТ “Харківська ТЕЦ-5” перед НАК “Нафтогаз” складає понад 1 млрд грн. Це рекордні борги серед всіх ТЕЦ в Україні.

Борги КП “Харківські теплові мережі” складають 80 млн. грн.

Також варто відзначити, що за даними “Харківського антикорупційного центру”, в 2017 році за рахунок Інвестиційної програми у Харкові комунальники реконструювали лише 2,27 км теплових мереж. Це склало 12% від запланованого. Подібні проблеми відбуваються кожен рік.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017