Економічний форум у Харкові: повний перелік підписаних контрактів


Під час проведення ювілейного економічного форуму у Харкові було укладено контрактів на суму 6 млрд. грн.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Серед акцептованих угод – контракт щодо модернізації ГЕС у Таджикистані. Переговори щодо цього були розпочаті на тогорічному форумі, вони успішно завершилися, і підписання мало відбутися 29 вересня. Але за особистим проханням Президента Емомалі Рахмона контракт буде підписано в Таджикистані.

Підписано контракти із заводами «Південкабель», «Електроважмаш», «Турбоатом».

«Це головні підприємства машинобудування, кожен контракт яких автоматично завантажує десятки інших підприємств по всій Україні. Так, контракти, підписані на форумі «Турбоатомом», завантажать не менше 4 підприємств, близько 10 тис. осіб забезпечені роботою та зарплатнею на 3 роки», – зазначив заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов.

Також підписано контракт між автомобільною корпорацією “Богдан-Моторс” та ДП “Завод “Електроважмаш” на постачання тягових двигунів для тролейбусів на суму до 150 млн грн.

Згідно з угодою, харківські машинобудівники виготовлятимуть електродвигуни для тролейбусів «Богдан», а також забезпечать реалізацію програм їх гарантійного та післягарантійного обслуговування.
«Богдан Моторс» планує нарощувати виробничі потужності та купувати щорічно мінімум 100-120 таких двигунів, що в гривневому еквіваленті може виражатись на рівні 30 млн грн.

Меморандуми щодо спільної діяльності підписано між компанією Siemens (Німеччина) та АТ “Турбоатом” щодо спільної участі в програмах модернізації парових турбін для тепло- та атомних електростанцій на суму до 2 млрд грн.

Угоду про співпрацю уклали також АТ «Турбоатом» та китайська компанія Dongfang Electric Machinery – щодо спільного виготовлення енергетичного обладнання для тепло-, гідро-, атомних та електростанцій на суму 1,68 млн грн.

«Зберегти та забезпечити завантаження на майбутні роки – наше головне завдання. І тут важлива координація зусиль – Президента, уряду, обласної влади та наших заводів. Ми підписали сьогодні контракти завдяки цій взаємодії», – відзначив генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Нагадаємо, що X Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» відбувся 29 вересня.

Цього року в заході взяли участь майже 600 учасників з 35 країн світу та 18 послів.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017