Суд заарештував майно російського банку в Україні


Печерський районний суд Києва заарештував центральний офіс Промінвестбанку в Києві і ще 15 об’єктів, що належать банку. Про це йдеться в постанові суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Досудове розслідування у цій справі здійснює Державне бюро розслідувань (ДБР), пише Ліга.

У клопотанні прокурора зазначається, “посадові особи ПАТ Промінвестбанку, діючи спільно з невстановленими особами, використовуючи своє службове становище, зробили і продовжують чинити дії спрямовані на заволодіння майном, ліквідними активами, грошовими коштами в особливо великих розмірах, що належать ПАТ Промінвестбанк”.

У прокуратурі вважають, що такі дії керівництва банку спрямовані на зниження ліквідності банку і, відповідно, знецінення акцій.

З матеріалів клопотання слід, що Арбітражний суд Гааги 02.05.2018 р задовольнив позов майже 20 компаній (пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами. – Ред.) Про стягнення коштів з Росії в особі Мін’юсту РФ в якості компенсації за конфісковане в Криму майно. Апеляційний суд Києва 25 вересня 2018 року визнав це рішення і дозволив його виконання.

В рамках справи було заарештовано акції Промінвестбанку і планується їх примусовий продаж. При цьому, як наголошується в судових матеріалах, Промінвестбанк постійно здійснює “дії, спрямовані на виведення ліквідних активів зі своєї власності”.

Зокрема, в кінці лютого 2019 року Промінвестбанк передав права вимоги за кредитними договорами з Укрзалізницею, кредитний портфель вимог якої становив близько 5 млрд грн.

Крім того, в липні Промінвестбанк продав права вимоги до підприємств металургійної галузі і сфери послуг балансовою вартістю 1,12 млрд грн.

“В результаті реальні / ліквідні активи Промінвестбанку за січень-червень впали до 10,7 млрд грн (з 13,8 млрд грн на початку року), в т.ч. кредитний портфель – до 5,48 млрд грн (з 8,67 млрд грн) і продовжують зменшуватися “, – підкреслюється в постанові суду.

Минулого тижня Верховний суд відмовився заблокувати аукціон з продажу Промінвестбанку, відхиливши касаційну скаргу російської державної корпорації ВЕБ.РФ на рішення суду попередньої інстанції.

Контрольний пакет акцій Промінвестбанку належав російській держкорпорації ВЕБ. Акції стягнула і виставила на торги компанія Дайріс з групи Приват Коломойського. Перший аукціон виявився безрезультатним. Друга спроба продати контрольний пакет банку відбудеться на 20 вересня.

Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017