Як Google Play краде особисті дані


Додатки Google Play можуть таємно отримувати доступ до особистих даних користувачів

Про це повідомляє Forbes.

Луїс Корронс, дослідник з компанії-розробника антивірусів Avast, проаналізував роботу майже тисячі додатків, які є в Google Play і використовуються як ліхтарик.

“Я знайшов 937 додатків для Android з ліхтариками, які або були в магазині, або ще там є – сім з них вважаються шкідливими або, принаймні, потенційно небажаними”, – пояснив Корронс. Це означає, що більшість з додатків сприймаються як безпечні і “чисті”.

Але незважаючи на те, що дозволу, необхідні для виконання подібних програм, це доступ до ліхтарика телефону, екрану блокування і інтернету (для зняття реклами), “істина полягає в тому, що середня кількість дозволів, запитаних додатком ліхтарика, становить 25”, зазначив Корронс.

Крім цього, він виявив 262 додатки, які правлять 50 або більше дозволів: 77 з цих програм все ще активні в Google Play. Також автор наводить приклад, коли додатки, які встановили 5,5 млн разів, вимагають від 68 до 77 різного виду дозволів.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017