У Харкові створять смарт-стратегію


В Харкові почали розробляти Стратегію розвитку Харкова на наступні десять років, де буде розділ«Розумне місто».

Про це  повідомив директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Олег Дробот.

Як зазначив Олег Дробот, «Розумне місто» передбачає дуже розвинену інфраструктуру. У містах створюють різні інтелектуальні платформи для управління дорожнім рухом, соціальною сферою, послугами. Сервіси автоматизовують і переводять у додатки (розумні парковки, зупинки тощо).

«Вершина системи – це інтеллектальний операційний центр, який може аналізувати отримані дані, попереджати різні ситуації, на основі накопиченого досвіду, і приймати рішення. Харків випереджає тренд. Стретегія ще не розроблена, а міський голова вже прийняв рішення про цифрову трансформацію Харкова», – сказав директор департаменту.

Олег Дробот повідомив, що Департамент реєстрації та цифрового розвитку і КУ «Офіс реформ Харкова» проаналізували стратегії розвитку кількох мегаполісів – Нью-Йорка, Мельбурна та ін., а також маленьких міст. Він запропонував реалізувати загальноміську кампанію із залучення жителів до написання Стратегії розвитку Харкова, у тому числі через сайт, онлайн-опитування. Потім зібрати дані і розробити єдиний смарт-підхід для усіх сфер міста.

Олег Дробот зазначив, що буде створено план розвитку смарт-сфер, смарт-стратегію візуалізують, представлять широкому колу людей і реалізують.

Директор департаменту зазначив, що у побудові «розумного» Харкова беруть участь компанії «Vodafone», «Huawei», «Microsoft», «Hewlett Packard», «Cisco» і харківський ІТ Кластер.

Зазначимо, що у Харкові почали розробку Стратегії розвитку міста на наступні десять років – з 2020 по 2030 роки. У документі будуть відображені різні напрямки розвитку і життєдіяльності міста. До обговорення Стратегії будуть залучені експерти з різних сфер і громадськість міста.

Поділитися:
Адміністрація сайту може не поділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст матеріалів не несе.
Використання будь-яких матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт www.groshi.kh.ua © 2017